Gå direkte til indhold

Hybriden är lösningen!

lästid I minuter: 2

Flytten till molnet är en spännande, men också en utmanande resa! I många fall så är det inte säkert att allt går att flytta till molnet. Utvecklingen i de publika molntjänsterna går oerhört mycket snabbare än utvecklingstakten hos din applikationsleverantör, eller på din lokala IT-avdelning för den delen. Det gör att du kanske känner dig osäker på om molnet verkligen är någonting för dig, just nu?

Svaret på dina frågor är utan tvekan ja, och lösningen på dina bekymmer kallas för hybrid. Om du använder hybridtänket på rätt sätt så kan du använda hybriden för att kunna plocka russinen ur molnkakan.

Porsche 919 Hybrid

Vi drar en parallell med motorsporten. Porsche utklassade allt motstånd på racingbanorna under 70-talet med sin Porsche 917, en av de framgångsrikaste racingbilarna någonsin. Porschen hade en klassisk förbränningsmotor som utvecklade 1100 hästkrafter och som gjorde bilen hisnande snabb. Men utvecklingen pekade på att elbilen skulle ta över så småningom. Fördelarna med elbilen är många. Bättre verkningsgrad, miljösmart, små motorer med fullt vridmoment direkt från start och enklare transmission. Men den stora nackdelen är bilens räckvidd och batterierna som är stora, tunga och kanske inte helt miljöriktiga. Hur skulle man åter vinna det klassiska Le Mans under 24 timmar med batterier som måste laddas ofta?

Det Porsche gjorde var att man kombinerade det bästa av två världar och byggde en bil som heter Porsche 919 Hybrid. En liten, effektiv förbränningsmotor och elmotorer i samma bil. Återigen hade man en racingbil som krossade allt motstånd och som dominerade totalt.

Du kan tänka i samma banor! Du vill säkert till molnet, men du vet kanske om att du har applikationer som kräver att de ligger kvar i din serverhall, antingen av tekniska eller juridiska skäl.

Få den bästa upplevelsen av din molnresa

Ibland är det svårt att veta vad man kan eller bör flytta till molnet och vad man kan och bör ha kvar i sin hall. Funkar applikationerna med nätverkslatens? Vad har jag för bandbredd mot molntjänsten? Kommer användarna märka att vi flyttade en filserver från ett gigabitnät till en serverhall i Holland? Vem vill ta sådana beslut utan erfarenhet och garantier?
Det största generalfelet är att man flyttar upp det man tror ska fungera i molnet, och så slutar det med att man får en dålig erfarenhet av molntjänsterna. Applikationssystem och databaser kräver en del inventering och diskussioner med applikationsleverantörer, men oftast hittar man snabbt testmiljöer, backupsystem och enklare applikationer som kan flyttas upp omgående. Andra system kanske kräver en omdesign för att fungera smartare. Den traditionella backupen kanske får ge vika för en mycket smartare hybridbackup i Azure med lagring både lokalt och i molnet?
Det är inte lätt att utan god erfarenhet peka ut system som kan flyttas till publika molntjänster utan att veta vad effekterna blir för systemen och slutanvändaren. Här ska du såklart prata med oss på Itm8. Vi har en gedigen erfarenhet av vad som bör finnas kvar och vad som kan flyttas upp i molnet, och dra fram dina riktlinjer för hur din molnresa bör se ut.

Kontakta oss på Itm8 idag så gör vi tillsammans en plan på hur just er hybridlösning kan se ut! Luta dig tillbaka i din kontorsstol, njut av resan och bli företagets IT-hjälte.

Hos Itm8 åker du alltid Business Class!

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?