Gå direkte til indhold

Cloud & Hosting Services

Inkludera oss i dina molntankar och strategier och låt oss hjälpa dig vidare på resan.
Vi är specialister på hela processen från A till Ö.

Cloud & hosting services

Ska vi hjälpa dig på resan mot molnet?

Molnet är en viktig drivkraft för digitalisering av företag. Det är svårt att argumentera emot. Frågan är hur du utnyttjar möjligheterna för dina affärer på bästa sätt? Ska du flytta hela din IT-infrastruktur eller delar av den? Det hjälper vi gärna dig med.

Cloud & Hosting services

Hosting Services

Få en flexibel IT-infrastruktur som säkerställer att du och dina medarbetare alltid har uppdaterade system och väl underhållen teknik.

Cloud Services

Inkludera oss i dina tankar och strategier för olika molnlösningar och låt oss hjälpa dig vidare på resan. Vi är specialister på hela processen från A till Ö, oavsett molnlösning – Azure, OCI, AWS etc.

Backup as a Service

Sluta oroa dig för ditt företags data med en effektiv backup/restore lösning som tar hand om föränderliga behov.

On-Premises Solutions

Behöver du kontroll över dina data? Vi hjälper dig gärna med att utveckla en On-Premise-lösning som uppfyller ditt företags behov.

Legacy Systems

Har du gamla legacy-system som är nödvändiga för hela verksamhetens drift? Outsourca drift och hosting till itm8 och fokusera på framtidens teknik.

Från rådgivning till implementering - helt eller delvis i molnet

Vi hjälper dig att få överblick över vilka delar av din nuvarande IT-miljö som med fördel kan flyttas till molnet, och vad som kanske kunde passa bättre som traditionell hosting. Resultatet är en plan med uppskattning av kostnader och besparingar vid en flytt till molnet. Likaledes ger det en uppfattning om möjligheter till optimering av workload och prestanda. itm8:s arkitekter har stor erfarenhet av affärskritiska system och miljöer, och vi kan ge dig råd för att fatta rätt beslut, så att du uppnår bästa TCO på din samlade IT-miljö. Vi kan både ge råd och leverera Oracle Cloud Infrastructure (OCI) molntjänster och det behöver inte vara komplicerat. Vi tar oss an allt från installation och tjänst till support. Du kan förvänta dig support dygnet runt på svenska. Och du behöver bara vända dig till ett ställe om du har frågor eller tekniska problem.

 

Flyttning till molnet

Om du bestämmer dig för att flytta din lösning till molnet kan våra experter hjälpa till med migreringen av din lösning. Därmed kan du frigöra tid så att du kan fokusera på ditt företags kärnverksamhet.

Dina fördelar

  • Single-point-of-contact med svensk support
  • En lokal driftsleverantör av företagets molndrift
  • Transparenta priser
  • Ärlig rådgivning
iStock-1356928884
 

Låt itm8 hjälpa dig med den rätta backup-lösningen

Att förlora data kan vara affärskritiskt. Det kan stå dig dyrt att inte ha koll på din backup-lösning. En effektiv backup- och recovery-lösning ska inte bara rädda dina affärer här och nu. Den ska samtidigt vara framtidssäkrad och kunna följa med ditt företags skiftande behov. Det ställer höga krav på tekniken.

Har du den rätta backup (och inte minst…) restore-lösningenför ditt företags behov? Vi ger dig gärna råd och implementerar den lösning som säkerställer just ditt företags data.

Experter inom backup, SAN och nätverk

Som hosting-företag har vi genom åren byggt upp stor erfarenhet och expertis inom bl. a. backup och recovery, SAN och nätverk. Vi är leverantör och säljpartner för Oracle samt en lång rad andra ledande hårdvaru- och programvaruleverantörer.

 

Behöver du kontroll över dina data?

Vi hjälper dig gärna med att utveckla en On-Premise-lösning som uppfyller ditt företags krav. Du kan vara helt trygg. Vi står för leveransen. Och vi hjälper dig gärna med allt, från konstruktion och implementering till support. Våra lösningar baserar sig uteslutande på hårdvara och programvara som vi själva använder i vårt datacenter.

 

ipop – itm8 Professional Oracle Platform – outsourcing av din Oracle databasplattform!

itm8 är Sveriges mest specialiserade Oracle Partner med många utmärkelser inom kategorin ”Partner of the Year”, både för databas och molntjänster (IaaS/PaaS). itm8 ser ett ökat behov från våra kunder att börja flytta sina system till olika typer av plattformar eller molntjänster för att dra nytta av skalbarhet, flexibilitet, licensfördelar och kostnadseffektivitet. Det är därför itm8 tagit fram managed servicetjänster till fastpris där vi migrerar kundens system från dagens lösning/plattform till itm8 Professional Oracle Platform – 100% baserat på Oracles hårdvaror, virtualisering eller molntjänster. Vilken lösning du väljer beror på kraven på ditt system, budget och hur lösningen passar in med er övriga IT-strategi – vi erbjuder olika alternativ och hjälper er att göra de rätta valen.

 

ipop OCI – Oracle databas- och plattformshosting i Oracles molntjänst

Det är dags att jämföra Oracles molntjänster, OCI – Oracle Cloud Infrastructure, med andra – speciellt om du har ett eller flera Oracle- system. itm8 kan hjälpa er som företag att migrera, driva och administrera Oracle-system till/på OCI. Vi har koll på både tekniken, licensieringen och molnkostnaden.

 

ipop ODA/EXA – med Oracle Database Appliance eller Exadata

En paketerad serverplattform för Oracles databas. Plattformen gör livet mycket enklare för Oracle-DBAer, och sänker företagets licens- och administrationskostnader genom stora möjligheter till konsolidering och licensbegränsning. Den perfekta plattformen för enkel och effektiv databasdrift med fantastisk prestanda! itm8 erbjuder sin ipop-tjänst (itm8 Professional Oracle Platform) uppsatt på lokal hårdvara, i din egen datahall. Samma upplägg och lösning som för ipop-OCI – vi tar hand om migrering-plattform-drift, allt ingår. Denna lösning lämpar sig väl för kunder som i nuläget inte kan ta steget till molnet men som behöver en stabil, säker och högpresterande plattform för sina Oracle-databaser.

 

ipop on-Prem/virtualiserat med vanlig x86 hårdvara

Med itm8s driftlösning för databasplattform on-prem, i din egen datahall eller hos vald outsourcing-partner, kan vi ta hand om hela din databasplattform med övervakning, beredskap och administration. Vi hjälper dig att licensoptimera med OLVM eller att skaffa en approval för annan virtualiseringsteknik (VMware, HyperV) - om möjligt och vid behov. Du kan känna dig trygg att du får en drifttjänst med spetskompetens runt plattform och databas.

iStock-1146743408

Våra moln- och hostingspecialister står beredda att ge dig råd på resan mot stjärnorna.