Gå direkte til indhold

Database Managed Services

Låt oss stå för hela eller delar av din databasdrift.
Vi är erkända för vår kunskap inom databaser.

itm8_1920x1220_30

Drift av dina databasmiljöer

Vi erbjuder direkt hjälp med Oracle, Microsoft SQL-servrar, PostgreSQL och MySQL/MariaDB databaser. Allt inom ramen ”Powerhouse of databases”

itm8 kan assistera dig både på plats och på distans. Det är upp till dig och ditt företags behov.

Vår mångåriga erfarenhet av databastekniker gör oss till ledande experter på Oracle-, Microsoft- och Opensource-databaser - därmed också MySQL och PostgreSQL. itm8 har mer än 20 års erfarenhet av administration av kunders databaser, och vi erbjuder det självfallet även när databaserna finns i molnet.

Database Managed Services

Health Check

Vi utför dagliga, veckovisa eller månatliga hälsokontroller på dina databaser och skickar dig en rapport med rekommendationer, som antingen vi eller din egen personal kan implementera.

Rapportering och rekommendationer

Med hjälp av vårt datainsamlingsverktyg samlar vi in historiska data om dina databaser, och därmed kan vi se utveckling av prestanda och utföra trendanalyser, som kan hjälpa oss att förutse problem innan de uppstår.

Support och underhåll

Du kan komma överens med oss om att vi genomför det dagliga underhållet av dina databaser. Då finns vi tillgängliga på telefon och e-post om du behöver support i din databasmiljö.

24/7 Driftscenter

Slipp alla bekymmer för din databasmiljö. Med itm8:s dygnetruntövervakning av dina miljöer kan du få lugn och ro. Vi tar ansvar för dina databaser och reagerar på larm och utför korrigerande åtgärder.

Licenser och prenumerationer

itm8 är specialiserade inom flera plattformar och kan omsätta komplexa förhållanden till ett konkret behov för abonnenter. Och vi säkerställer att ni alltid uppfyller licens- och prenumerationskraven.

Vad är Database Managed Services

Som kund får du ett avtal med en avtalad svarstid från oss. Det är perfekt för dig som inte vill täcka hela databasområdet med egen personal, men behöver ha en DBA tillgänglig med kort varsel.

Vi kan också åta oss den fysiska driften av dina databasmiljöer, där vi har det dagliga ansvaret för drift av övervakning, zäkerhetskopiering och återhämtning av databaser. Du kan få automatisk övervakning av databasen dygnet runt.

Som en del av itm8:s Database Managed Services utför vi hälsocheck av din databasmiljö med avtalade intervaller, t ex dagligen, veckovis eller månadsvis.

 

Därför bör du överväga extern hjälp till din Oracle-databas

Oracle är en ytterst driftssäker och kraftfull databas som kan lyfta era system och plattformar till nya nivåer, inte minst för stora och komplexa system och företag och organisationer med höga krav på data, tillgänlighet, säkerhet och prestanda. Men med de många möjligheterna och stora musklerna följer också risken för att det kan vara svårt att få och behålla kontrollen över systemet. Det behövs specialistkunskap och lång erfarenhet för att hantera databas och plattform.

Därför kan det för många IT-avdelningar vara en god idé att skriva ett avtal med en extern samarbetspartner och specialsit, som kan ta sig an administration och underhåll av databasplattformen. För liksom andra kraftiga motorer ska systemet underhållas för att säkra en stabil och optimal drift.

itm8_1000x1000_81
 

Rapportering och
rekommendationer

Regelbunden rapportering om din databasmiljö kan vara avgörande för att upptäcka och förebygga problem - innan de växer sig stora. itm8 kan samla in stora mängder prestandainformation om dina databaser och spara dem. Därmed har vi en god historik som vi kan använda till att ge
dig rekommendationer om ändringar och förbättringar som bör utföras på dina databaser. Med hjälp av denna historiska information kan vi utföra trendanalyser, som kan hjälpa oss att förutse problem innan de uppstår.

Vi rapporterar löpande om tillståndet i dina olika
miljöer

Med den insamlade informationen håller vi ett öga på dina databaser och rapporterar löpande om databasmiljöernas tillstånd. I rapporterna får du loggfiler för att sammanfatta vad som har hänt sedan den förra rapporten. Därutöver visar vi trendanalyser för att se framåt, så att vi kan lösa potentiella problem innan de uppstår.

Få snabb överblick över slutsatser och
rekommendationer

Rapporterna är uppbyggda med en Management Summary högst upp, där du snabbt kan skapa dig en överblick över slutsatser och rekommendationer. Härunder finns avsnitt där detsamma granskas i detalj. Alla rapporter utarbetas med ett starkt fokus på säkerhet, tillgänglighet och prestanda.

Rapporten kan skräddarsys efter dina miljöers behov

Rapporteringen kan i stor utsträckning skräddarsys för att passa just dina miljöers behov. Vi samlar gärna in data som är meningsfull för dina specifika miljöer – och anpassar dina rapporter därefter. Rapporteringen kan utföras med en frekvens från dagligen till halvårsvis/årsvis. Mest vanligt är dock veckovis, varannan vecka och månadsvis kontroll.

itm8_1920x1220_76

Vi är beredda att ta hand om dina databaser