Gå direkte til indhold

Ett år med Microsoft Teams

lästid I minuter: 2

Microsoft Teams fyllde ett år den 12:e mars.  AddPro har varit med från början och hjälpt många företag med implementation och utbildning. Teams körs nu i 200 000 organisationer i 181 länder med 39 olika språk. Det senaste året har 3 miljoner Teams skapats och 60% är utanför USA.

Verktyget ger oss ett nytt sätt att kommunicera i grupp, så kallat intelligent kommunikation och vi har sett många användare utvecklas och bli mer effektiva. Som namnet anger så passar Teams bäst för arbete i grupper och projekt och det är enkelt att starta upp och bjuda in medlemmar. Integrationen med andra Office 365 appar gör att Teams har en lysande framtid som den primära appen för samarbete. Möten i Teams fungerar väldigt bra och det märks att tekniken bakom är modern och optimerad för molnet. Kvalitén på ljud och bild är fantastisk och det är snabbt och enkelt att komma igång. Det går att bjuda in till möte från Outlook kalendern eller direkt från en kanal i Teams och det är enkelt att ansluta. 2018 kommer att bli året då Teams mötesfunktioner slår Skype for Business och det är dags för ett skifte, helt enligt planen från Microsoft.

Men är allt frid och fröjd och kan alla börja använda Teams idag och bli mer effektiva? Det finns några utmaningar som måste hanteras. Är vi beredda att flytta in våra gruppkonversationer i Teams och sluta att skicka mail till alla i projektet hela tiden? Kan vi använda Teams för avancerad dokumenthantering och vad gör vi med alla användare som har börjat köra Slack? Hur kan vi få styrning på alla Teams, behörigheter och vem som delar vad till externa användare? Tar vi med oss kaoset från filservern och intranätet in till Teams och blir frustrerade användare med ännu ett verktyg att hantera?

Itm8 har erfarenheten och möjligheten att hjälpa er att använda Teams på rätt sätt och bli mer effektiva användare. Det handlar om att skapa en strategi för vilka verktyg som ska användas i olika situationer ”Use Cases” och det är viktigt att hitta företagets ”Teams hjältar”. Vi måste lära användarna och se fördelarna med att kommunicera i en kanal och faktiskt skippa epost och Skype chatt. Dokumenthanteringen i Teams bygger på SharePoint och ibland är det lättare att byta till SharePoint och hantera dokumenten där istället. Med rätt strategi, utbildningar och tålamod så kommer Teams att bli en succé på ditt företag. Vill ni se hur en arbetsgrupp kan använda Teams och bli mer produktiv? Testa Itm8 upplevelseworkshop. Klicka på knappen i högerkolumnen för att Ladda ner produktbladet Discover IT.

Några funktioner som kommer under året

Inspelning av möte

Starta inspelning av ett möte med ett enkelt klick. Inspelning sparas i kanalen och kan spelas upp av medlemmar som inte kunde närvara.

Direktöversättning

Text som skrivs i kanaler och chatten kan direkt översättas till ett annat språk. Det gör kommunikationen enklare över språkbarriären.

Bakgrundssudd vid video

Möjligheten att sudda bakgrunden i videomötet så att fokus kan läggas på deltagarna.

Mobildelning i möten

Mötesdeltagare kan dela video, foto eller skärmen från mobiltelefonen.

Federerad chat mellan Teams och Skype for Business

Använd Teams för att chatta med personer som kör Skype for Business.

SharePoint sidor i Teams

Skapa vackra sidor i SharePoint (nyheter, presentationer) och visa dem i Teams.

Mallar vid skapandet av Teams

Skapa en färdig mall för hur dina projekt ska fungera. Kommer även till Planner.

Whiteboard och anteckningar

Rita och anteckna under mötet precis som vi kan med Skype idag.

Teams and Skype for Business Admin Center

Äntligen får administratörerna full koll på Teams, inställningar och hantering av användare och samtal.

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?