Gå direkte til indhold

Bygg appar i PowerApps för effektivare affärsprocesser och ta vara på innovationskraften i företaget

lästid I minuter: 2

Itm8-workshopen DiscoverIT fokuserar på kommunikation och samarbete på Microsoft Office 365-plattformen. Nu kommer OptimizeIT, nästa steg på resan mot effektivare processer. OptimizeIT hjälper företag att optimera sina affärsprocesser med hjälp av de möjligheter som Microsoft PowerApps erbjuder. Vi har pratat med Mikael Roos, applikationsintegratör på Itm8 om workshopen han varit med att ta fram.

Vad är PowerApps?

Microsoft PowerApps är ett molnbaserat verktyg för app-utveckling som lanserades i början på 2017. I PowerApps är det enkelt att bygga, testa och publicera appar utan att skriva avancerad kod och det finns ett grafiskt gränssnitt med dra-och-släpp-funktion.

För att automatisera processer och skapa flöden kopplade till PowerApps kan vi använda Microsoft Flow. Med ett enkelt och grafiskt gränssnitt kan vi bygga integrationer mellan molntjänster och effektivisera företagets affärsprocesser.

Vad fick er att ta fram den nya workshopen OptimizeIT?

Det var ett logiskt steg att utveckla en uppföljare till vår workshop DiscoverIT som har körts i flera år och blivit mycket uppskattad av de som gått den. Vi känner att det finns behov av en vidareutveckling för dem som vill gå vidare i sin effektivisering. Det resulterade i en workshop som hjälper företag komma igång med att bygga appar och processflöden i Powerplattformen. PowerApps och Flow har ett fokus på affärsprocesser, vilket vi tycker ligger helt rätt i tiden och det kan hjälpa många företag bli effektivare.

Det går att göra så mycket med Artificiell Intelligens och Business Intelligens idag utan stora investeringar i resurskrävande utveckling. Vi på Itm8 går igång på ny spännande teknik och när den kan hjälpa våra kunder vill vi fånga upp den direkt. Vi vill ta vara på de möjligheter som utvecklingen inom dessa områden erbjuder.

Vilka företag vänder workshopen sig till?

OptimizeIT är till för alla företag som är nyfikna på vad Power Plattformen kan erbjuda. Trots att det handlar om teknik vänder vi oss inte nödvändigtvis till IT-avdelningen. Det är snarare verksamhetsutvecklaren eller någon i ledningsgruppen som vill driva innovation och förbättra de interna processerna som har glädje av workshopen.

Behöver jag gå DiscoverIT före denna workshop?

Det är inte nödvändigt men det är en rekommendation. Det finns inga formella grundkrav annat än att vara nyfiken på och intresserad av möjligheterna som digitaliseringen erbjuder. En vilja att testa är också bra att ha med sig till workshopen. Det är inget prov i slutet av dagen och det delas inte ut diplom eller certifikat. Workshopen vill inspirera och väcka nyfikenhet. Vi vill att du som deltagare ska få upp ögonen för vad som är möjligt och få chansen att prova på själv.

Workshopen är inte en PowerPoint-kavalkad. Den börjar teoretiskt men blir snabbt hands-on, alla sitter vid en dator med verktygen installerade. Du får testa PowerApps och de inbyggda funktionerna för till exempel databaslänkar, användarhantering, backup och publicering av appar.

Vad kan jag som deltagare förvänta mig?

Workshopen är oftast skräddarsydd efter deltagarnas önskemål och behov. Vi gör alltid en avstämning före våra workshopar för att pejla in förväntningar och om det finns ett konkret case att jobba med. Det kan röra sig om till exempel provisionering, att skapa nya processer utifrån molntjänster eller hitta nya sätt att arbeta – sätta upp dokumentmallar och informationsstruktur.

Har du en snygg avslutning om varför man ska gå workshopen?

Vårt mål med workshopen är att visa hur lätt det är att bygga appar och tjänster i PowerApps, utan att ringa in ett utvecklingsteam. Den digitala transformationen har gjort att det som för 10 år sedan tog veckor och månader gör vi idag på timmar och dagar.

Jag rekommenderar verkligen workshopen till alla som vill få verktyg som kan hjälpa till att effektivisera sina processer och på så sätt hänga med i den allt snabbare utvecklingen. Nyfikenheten och önskan att omfamna innovation blir allt viktigare i den digitala världen och kan i slutändan vara helt avgörande för lönsamheten.

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?