Gå direkte til indhold

Utmaningar vi löser med Azure

lästid I minuter: 2

I denna del av bloggserien med fokus på Azure kommer vi att presentera en fiktiv kund som, så många andra, har potential att bli transformerad till framtiden.

Kunden är i mediabranschen och har sitt kontor i Sverige. De använder sig av egna och frilansande fotografer som filmar i hela världen. En vanlig arbetsdag sitter det en handfull personer på kontoret i Sverige och redigerar film samtidigt som deras fotografer filmar i USA och Japan. Filmerna läggs därefter på USB-diskar och skickas till Sverige med vanlig post. På kontoret i Sverige sparar man både det färdigproducerade materialet samt arbetsmaterial på några lokala servrar där man växt ur den nuvarande backuplösningen.

Kundens största problem är utan tvekan den tid det tar för alla filmer och bilder som fotograferna skickar till redigeringskontoret med USB-diskarna. Dessutom är osäkerhetsfaktorn väldigt stor om USB-disken ska komma fram i ett fungerande skick, eller om redigeringskontoret i Sverige vill ha kompletterande filmer och bilder. Under denna tid så måste fotografen stanna kvar, ta nya bilder, skicka tillbaka till Sverige och åter vänta på klartecken att få åka hem. Kunden har här ett önskemål om att kunna dela fotografernas dagliga arbete på ett enklare sätt med redigeringskontoret i Sverige.

Förebygga en eventuell krasch

En annan av kundens framtida huvudvärk är den skrubb där man placerat ett antal servrar. Här ligger företagets identiteter, bokföring, filer och projekt i en salig blandning.

Som på så många andra ställen så skulle kylan behöva bytas ut, brand- och skalskydd saknas, UPS surrar i en hörna med dålig batterikapacitet och lagringen, som ingen har tid att sköta, har en trasig disk. Dessutom så har man växt ur sin backuplösning som även är placerad på samma hårdvara som övriga servrar. Att utöka nuvarande backuplösning med separat hårdvara är ett alternativ, men man skyddar inte datat vid en katastrofsituation på ett bra sätt. Dessutom så vill man ha en Disaster Recovery-lösning på plats. Om företagets lokaler blir förstörda vill man kunna komma igång och börja arbeta någon annanstans inom 24 timmar.

Katastrofen kan vara närmare än man tror. På ett ögonblick så kan all företagsdata att vara borta.

Tyvärr vet inte kunden alla gånger vad konsekvenserna blir av en havererad disk, men har man en gång råkat ut för en serverkrasch eller brand i serverrum, så förstår och uppskattar man nyttan av att placerat sina virtuella servrar i väl fungerande datacenter med replikerad lagring.

Det är här vi på Itm8 kommer in och låter er få njuta av resan i Business Class. Vi kan ta fram en handlingsplan för hur ert företag bäst flyttar dina resurser till Azure samt ta fram en cloudstrategi som är anpassad för era behov. I nästa blogginlägg så kommer vi att förklara hur och vilka tjänster vi rekommenderar för det fiktiva bolaget för att de dels får en säkrare miljö, men även för hur de ska kunna arbeta på ett effektivare sätt i framtiden.

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?