Gå direkte til indhold

Nyheter inom Microsoft 365

lästid I minuter: 2

April blir en händelserik månad i Microsoft 365 världen med många nyheter och namnändringar. I detta blogginlägg går vi kort igenom en del av de nyheter som Microsoft släpper under april månad. 

För att få en större tydlighet i Office 365 Business och Microsoft 365 Business planerna kommer en del byta namn den 21 april. Även Office 365 Pro Plus planen (enbart lokal Office installation) byter namn. De här förändringarna kommer att ske automatisk och man behöver inte göra något i sin Office 365 tennant. Det är bara namnen på planerna som ändras, inga priser eller funktioner påverkas.

Office 365 Business planerna byter namn till Microsoft 365 Business och kompletterar därmed Microsoft 365 Business Premium (tidigare Microsoft 365 Business).

I Microsoft 365 Business kommer vi nu jobba med Basic, Standard och Premium planer. Namnbytet som görs ska hjälpa kunderna att få en tydligare logik i de olika planerna baserat på namnen. Idag kan man tolka Business Premium som en högre plan än Business vilket inte stämmer helt med verkligheten. Med Basic-Standard-Premium blir trappan eller stegen om man så vill mycket tydligare.

Microsoft 365 F1 och Office365 F1 blir F3

Microsoft gör ett namnbyte på Microsoft 365 F1 och Office365 F1 när de numera benämns Microsoft 365 F3 och Office365 F3. Alla funktioner är desamma och priserna är oförändrade. Man gör detta för att kunna lansera en förenklad Microsoft 365 F1 som har Teams funktioner men saknar bland annat mailkonto. Med Microsoft 365 F1 vill Microsoft kunna erbjuda framför allt Teams funktionalitet längre ut i organisationer till en låg kostnad.

7 Teamsnyheter i Microsoft 365 F1/F3

I samband med namnbytena så passar Microsoft även på att lansera 7st Teamsnyheter.

  • Walkie Talkie i Teams
  • Hantera uppgifter (publicera och hantera)
  • Integrationer mot applikationer för hantering av personal/schema

 

  • SMS inloggning
  • Enkel utloggning på delade enheter
  • Begränsa Teams appen till arbetstid
  • Delegerad användarhantering

Vill ni veta mer om nyheterna i de enklare Microsoft 365 Fx planerna rekommenderar vi denna sida.

Azure Active Directory Plan 1 inkluderas i Microsoft 365 Business Premium

Microsoft har annonserat att de under våren kommer att lägga till full Azure AD Premium P1 funktionalitet till/i Microsoft 365 Business Premium. Detta tillägg ger kraftfulla nya funktioner som hjälper anställda i mindre organisationer att upprätthålla säker access till de program som man använder med hjälp av Cloud App Security, Application proxy, dynamiska grupper och autentisering utan lösenord – oavsett om man är på kontoret eller på fältet.

Detta lanseras till nya prenumerationer närmaste veckorna och befintliga aktiva prenumerationer får tillgång till det närmaste månaderna.

Microsoft Cloud App Security – hjälper till att behålla kontroll över företagets resurser/filer i molnapplikationer som tex OneDrive, SalesForce mfl.

Application proxy – Ger enkel och säker fjärråtkomst till lokala program via Azure AD.

Dynamiska grupper – Skapa regler för att bestämma gruppmedlemskap baserat på användar- eller enhetsegenskaper. Användare och enheter läggs till eller tas bort om de uppfyller villkoren för en grupp. Läs mer här

Microsoft Defender ATP för servers

En annan efterlängtad nyhet är att vi får tillgång till Microsoft Defender ATP för server. Denna har tidigare bara varit tillgänglig via Azure Security Center som en kapacitetstjänst.

Nu kan kunder med minst 50st Microsoft 365 E5 eller Microsoft 365 E3 + Microsoft E5 Security komplettera med Microsoft Defender ATP för server. Det gör att vi får ett intelligent antivirusskydd även på våra servermiljöer till en låg kostnad.

Lite efterlängtade Teamsnyheter

Nyttan av Teams har visat sig rejält den sista tiden och det dyker inom kort upp lite nya funktioner som förgyller våra möten ytterligare. Funkar på både PC och MAC.

Vi kan redan idag lägga till egna bakgrundsbilder som ger våra Teamsmöte en extra dimension plus att vi slipper se hur vi har det hemma i köken osv.

Klistra in denna strängen (%AppData%MicrosoftTeamsBackgroundsUploads) i Utforskaren (PC) och börja lägg in dina favoritbilder. Glöm inte välja högupplösta bilder och kolla gärna så de inte påverkar bilden av dig negativt.

Nästa nyhet som kommer i början på maj är att vi kan se nio fönster samtidigt istället för som idag fyra. Kommer bli en trevligare upplevelse att se fler kolleger mm samtidigt i våra möten.


Har du frågor angående förändringarna i Microsoft 365 eller vill veta med om Itm8's erbjudande, tveka inte att höra av er till oss!

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?