Gå direkte til indhold

Få kontroll på arbetsplatsen!

lästid I minuter: 2

En fungerande arbetsplats kräver mycket för att fungera. Det vi menar är att arbetsplatsen är en ganska abstrakt kombination av produkter och tjänster och ska dessutom vara stabil och säker, och när något går snett, för det gör det, så ska felet åtgärdas av någon, och dessutom helst aldrig mer inträffa.

Arbetsplatsen är en komplex lösning

Det är många saker som ska vara på plats för att användarna ska vara nöjda vilket dom självfallet förtjänar att vara. Spontant tänker man på en dator, ett operativsystem, en mängd olika programvaror, tillförlitlig kommunikation med mera. Vid sidan av detta krävs löpande underhåll och utveckling, och att flera processer är på plats samt en organisation som har rätt kompetens.

Kvalitet är avgörande

En annan sak som användarna förtjänar är att denna kombination av produkter och tjänster mynnar ut i en arbetsplats som är stabil och som gör att användarna kan utföra sitt arbete. Till detta är det också viktigt att det finns kunnig personal lättillgänglig som bistår när något inträffar.

Ofta blir det här en utmaning i en värld som blir alltmer diversifierad och specialiserad. Att hålla sin personal uppdaterad på exempelvis programdistributionssystemet kostar och det ska till ganska stora volymer för att det ska gå att räkna hem egna kompetenta specialister inom de olika områdena.

Kort sagt, det är både svårt och kostsamt att tillhandahålla en fungerande och levande klientplattform som möter normala och fullt rimliga krav på kvalitet, tillgänglighet och funktionalitet.

Kostnadskontroll

På något sätt säger det sig själv att en så pass komplex leverans som en arbetsplats inte är helt enkel att få fullständig kostnadskontroll över. Avskrivningar av hårdvara och mjukvara i all ära, men tar man det vidare till personalkostnader, ledningsresurser, utebliven produktion vid incidenter med mera så blir det väsentligt svårare.

Säkerhet

Klientdatorn är ofta den rakaste vägen in för ”hackers” eller för skadlig kod som man absolut inte vill ha innanför sin brandvägg. Även inom detta område går utvecklingen fort, ”the dark side” har resurser och det som var säkert igår, kan innebära en fullkomlig katastrof för ett företag imorgon.

Vad är företagets konkreta behov?

Om du överväger att lägga ut företagets arbetsplats på entreprenad är det viktigt du först grundligt funderar igenom vilka behov och mål du vill uppnå.

  • Vill du flytta resurser inom IT till mer affärsnära verksamhet?
  • Upplever du att företaget behöver bli bättre på att utveckla arbetsplatsen till en bättre möjliggörare för kärnverksamheten?
  • Vill du sänka kostnaderna? (-Ja, så klart!)
  • Vill du ha kostnadskontroll?
  • Behöver företaget frigöra kapital?

Tydliga mål ger tydliga krav, och med tydliga krav blir utformningen av tjänsten i sin tur enkel att definiera. Som kund till Itm8 har du tillgång marknadens absolut bästa och mest erfarna team när det kommer till att utveckla och leverera ”All Inclusive” arbetsplatser.

To be continued

I nästa blogginlägg i den här serien bestående av tre delar, kommer vi att berätta mer om Itm8’s  koncept till förarbete för en bra kravställning gällande företagets arbetsplats. Det handlar om att hjälpa verksamheten med att analyser behov, fastställa funktionella krav och servicenivåer.

På återhörande!

Vännerna på Itm8

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?