Gå direkte til indhold

DiscoverIT – en Office 365 workshop som inspirerar

lästid I minuter: 2

Marie Håkansson är marknadsassistent och IT-ansvarig på Blinkfyrar som utvecklar innovativa trafiksäkerhetslösningar. Företaget har 50 anställda med huvudkontor i Staffanstorp och filialer i Stockholm, Göteborg och Sundsvall. Sedan flera år tillämpar Blinkfyrar Lean Productioni alla led för att utveckla produktionen och förbättra sina processer. Tidigare i år deltog en grupp från företaget Itm8 workshop DiscoverIT.

DiscoverIT är för dig som är nyfiken och vill testa på

DiscoverIT vänder sig i första hand till företagsledningar som vill arbeta mer effektivt och som ärnyfikna på vad som är möjligt med den nya tekniken. Workshopen ger en introduktion till Microsofts produktivitetsverktyg och vänder sig både till företag som redan har köpt in på lösningen och de som fortfarande överväger en uppgradering. Målet är att ge konkreta tips och råd till den som vill maximera användningen av verktygen i Office 365.

— Vårt mål är att ligga långt fram när det kommer till digitalisering. Vi har ett bra samarbete med Itm8 och är kunder sedan många år. Vi uppskattar deras proaktivitet så när vår kontakt på Itm8 berättade om workshoppen kändes det som en självklarhet att vi skulle delta, för att få bättre insikt i hur vi kan jobba med Office 365, berättar Marie Håkansson.

Workshopen är uppbyggd som en praktisk övning där deltagarna arbetar i ett fiktivt företag med olika scenarion som gruppen ska lösa tillsammans med sin handledare. Deltagarna får testa på arbetsytor för samarbete med bland annat videomöten, chatt och dokumentdelning. Genom att använda olika verktyg i Office 365, och testa funktionerna på olika plattformar som mobil och dator, bekantar sig gruppen med applikationerna i Office-sviten.

— Vi var nyfikna på vad det kunde ge, vad Itm8 hade att komma med som vi själva inte hade tänkt på. Nyfikna om det fanns andra idéer på hur vi kunde jobba smartare med Office-applikationerna, förklarar Marie.

Hoppa direkt in i Office 365 alla applikationer

Rikard Burman är konsult på Itm8 med över tio års erfarenhet inom IT, från både kund och leverantörssidan. Han gillar utmaningen i att lösa komplexa situationer med enkla medel och brinner för att hjälpa företag dra nytta av digitaliseringen. Rikard, som varit handledare för flera DiscoverIT workshopar, berättar att det som vanligtvis får företag att söka sig till workshopen är en önskan om att bli effektivare i Office 365.

— Före workshopen frågar vi alltid de som ska delta om deras förväntningar, så att vi kan förbereda applikationer och scenario på bästa sätt. Vi preppar alla maskiner och ser till så att alla kan logga in och direkt komma åt alla applikationer och snabbt börja jobba. Under bensträckare och kaffe brukar det vara väldigt mycket frågor och diskussioner som visar att många tankar väckts, berättar Rikard.

Nya verktyg väcker nya tankar

— Vi fick delta aktivt och arbetade med olika uppgifter som vi skulle lösa tillsammans. Vi fick testa att arbeta i molnet och att hitta nya infallsvinklar. Det är inte så att man sitter och tittar på en PowerPoint. Vi fick vara delaktiga och kreativa vilket var ett stort plus, berättar Marie.

Rikard tror att många företag skulle ha fördel av att gå workshopen oberoende av hur långt de kommit i sin digitalisering. Måletär att deltagarna ska få en aha-upplevelse och efter workshopen börja fundera på hur de kan ändra sitt arbetssätt för att jobba smartare.

Marie och hennes kolleger gick hem med en positiv känsla och många nya uppslag på hur de kan arbeta effektivare. Även om Blinkfyrar kommit långt på sin digitaliseringsresa gav workshopen ny inspiration för att komma vidare med digitaliseringen av den interna kommunikationen och samarbeta smidigare.

— Workshopen var otroligt givande. Vi blev inspirerade och har börjat fundera kring hur vi kan arbeta effektivare tillsammans. Det är alltid bra att få lite hjälp på vägen och nya tankar kring vad det finns för möjligheter med digitaliseringen. Jag rekommenderar varmt workshopen till alla som är nyfikna på Office 365 och vill upptäcka nya sätt att samarbeta, avslutar Marie.

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?