Gå direkte til indhold

DBA på kran- Ett nytt sätt att ha koll på sina databaser

lästid I minuter: 2

Information är livsblodet i er verksamhet. Den måste flöda fritt i era IT-system utan risk för proppar och flaskhalsar mellan databaserna.

Hur ser det ut hos er? Har ni koll på verksamhetens data och era databaser?

Vi hamnar ofta i diskussioner kring vem som äger ansvaret för innehållet i en databas. Det är vanligt med tre parter i diskussionen. Kunden, applikationsleverantören och vi som leverantör av infrastrukturen. Många företag och organisationer har dålig koll på sina databaser. En av anledningarna är såklart att man saknar en egen Databasadministratör, DBA, som är van vid avancerad felsökning och optimering av både instanser och databaser. Vi ser ofta exempel på företag som har mycket stora miljöer och saknar kontroll på allt ifrån backuper till licensiering. Att inte ha koll på sina licenser leder ofta till att man betalar alldeles för mycket pengar för sin miljö. Med rätt experthjälp kan man sänka sina kostnader avsevärt.

Hur ofta händer det att era applikationer går långsamt och ingen vet vad som orsakar det?

Den frågan är inte helt ovanlig men svaret kan ibland vara svårt att hitta. Det är inte helt onormalt att problemet ligger någonstans mellan applikationen och databasen. Många gånger måsta man optimera både applikationen och databasen för att uppnå acceptabel prestanda. För att lösa den här typen av problem behövs normalt hög kompetens som både utvecklare och DBA, vilket är en kombination som inte är helt vanlig.

Vem ringer verksamheten när det uppstår problem?

Alla företag och organisationer har såklart backup på sina databaser…eller tror att de har backup. Enligt vår erfarenhet är det bara 10% av alla företag som årligen gör fullständiga återläsningar av sina säkerhetskopior. De allra flesta utgår ifrån att det löser sig om något allvarligt händer. I vår värld lyser det en stor röd varningslampa hos dem som inte gör en total recovery flera gånger varje år. Hur vågar man chansa på att det mest värdefulla man har, det vill säga företagets information, går att läsa tillbaka när olyckan är framme? Incidenter har dessutom en förmåga att inträffa både på helger och nätter, och vem ringar man då?

Vi hjälper dig!

Som tur är så finns det kvalificerad hjälp att få, dygnet runt med 15 minuters inställelsetid. Med Itm8's tjänst ”DBA på kran”, databasadministration som tjänst, får du alltid hjälp och du kan vara säker på att databaserna alltid är i gott skick. Vi ser till att databaserna är säkra och att de fungerar optimalt med dina applikationer ur ett tekniskt perspektiv, utan prestandaförluster eller avbrott. Få företag kan eller har tid med att göra detta själva.

I dag hanterar vi på Itm8 tusentals databaser åt företag över hela världen, 24×7. Det spelar ingen roll om databaserna ligger i kundernas egen datahall eller i en molnmiljö. Våra högkvalificerade konsulter släpper aldrig databaserna ur sikte, uppdaterar dem när det behövs, trimmar dem regelbundet, felsöker och rättar till vid behov. Inte minst skapar de trygghet med rutiner för säkerhetskopiering och återställning.

Med högsta partnerstatus hos Microsoft och djupa kunskaper i Oracle och PostgreSQL, kan vi med säkerhet garantera dig en stark partner som sköter det som betyder mest för dig. Vårt samarbete gör att du kan fokusera på att arbeta effektivt och driva din lönsamhet mot nya rekord.

DBA – The Itm8 Way

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?