Gå direkte til indhold

5 anledningar att implementera Microsoft Viva

lästid I minuter: 2

Vill du få dina medarbetare och dina Microsoftlicenser att nå sin fulla potential? Häng med på förändringsresan mot den hybrida framtiden.


Work-life balance, flexibilitet och kompetenshöjning. Det är vad kandidaterna på dagens arbetsmarknad värderar högst enligt Global Talent Trends 2022 report från LinkedIn. Det har nog inte undgått någon att arbetsplatsen har genomgått stora förändringar de senaste åren – och med förändringar kommer även nya förväntningar och krav. På flera arbetsplatser är distansarbete idag en självklarhet och för att inte hamna efter, gör du bäst i att följa efter.

Framtiden är hybrid och på en hybrid arbetsplats är det viktigare än någonsin att medarbetarna känner tillhörighet och engagemang för att de ska trivas, utvecklas och vilja stanna kvar. Med hjälp av Microsoft Viva hamnar du steget före i den digitala transformationen, lägger grunden till en stark företagskultur och skapar närhet – även på distans.

 

” Viva är mer än en produkt. Det är ett nytt sätt att tänka kring molntjänster och dess användarvänlighet. I stället för att bara ge användaren en databas med kunskap, förmedlar Viva en positiv helhetsupplevelse till medarbetarna.”
Leslie Qvandrup, Architect & Senior Consultant Microsoft 365 Collaboration på Itm8

 

Möt framtidens medarbetarbehov – med dagens digitala lösning

Hemma, kontoret eller en mix av båda. Syftet med Microsoft Viva är att skapa en miljö för medarbetarna där de mår bra och presterar bra, oavsett var de jobbar någonstans ifrån. Viva består av flera olika moduler, men kan givetvis designas efter din organisations unika behov och mål. Kontakta oss på Itm8 om du önskar vägledning och hjälp med den tekniska uppsättningen av Microsoft Viva.

Att implementera en gemensam plattform på er digitala arbetsplats bidrar till, yes du gissade helt rätt, flera fördelar! Nedan har vi samlat några av dem:

 1. Högre produktivitet
  Nöjda medarbetare är också produktiva medarbetare. En positiv arbetskultur där medarbetare trivs och känner entusiasm på sin arbetsplats, minskar dessutom risken för negativ stress och hälsoproblem. Förhållandet mellan trivsel och engagemang är med andra ord extremt stark. Med Viva får du en överblick över organisationens mående samt verktyg för att skapa en bättre work-life balance för dina medarbetare.

 2. Effektivare vardag
  Med en gemensam plattform för kommunikation, lärande och kunskap samlar du all viktig information på ett och samma ställe, vilket förenklar vardagen för både medarbetare och ledare. Spretiga kommunikationsflöden är ett minne blott!

 3. Ökat värde
  Alla moduler i Viva är direktintegrerade i Microsoft Teams, vilket redan används av många företag idag. Genom att implementera Microsoft Viva maximerar du nyttan av dina prenumerationer och licenser i Microsoft 365 och förbättrar användarupplevelsen för dina medarbetare. Ett effektivt alternativ både när det kommer till tid, kostnad och värde, helt enkelt.

 4. Starkare kultur
  Alla företag har en företagskultur, oavsett hur stora investeringar eller hur mycket tid och omtanke som läggs på den. Med Viva får du en trygg och smidig plattform att bygga vidare er kultur på, som i sin tur bidrar till en miljö av engagemang och tillhörighet på den hybrida arbetsplatsen.

 5. Tydligare mål
  Med Viva kan du koppla ihop dina team till organisationens strategiska prioriteringar och ge medarbetarna tillgång till den information de behöver för att kunna utföra sitt arbete på bästa sätt. Genom att samla och förena dina medarbetare kring företagets vision och mission, bygger du starka team och sätter rätt förutsättningar för hållbara samarbeten.


Redo att sticka ut? Vi hjälper dig att stärka din företagskultur!

På Itm8 lever mänsklighet och jämställdhet sida vid sida med banbrytande IT och innovation. Vi bryr oss inte bara om det tekniska innehållet, utan även om hur våra kunder konsumerar tekniken och maximerar nyttan. Med ett modernt arbetssätt och ett tätt samarbete hjälper vi dig med implementationen av Microsoft Viva och stöttar dig genom hela din digitala transformation – vi är ditt drivande stöd i förändringsresan mot den hybrida framtiden.

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?