Gå direkte til indhold

itm8 öppnar dörren till Europa med tyskt förvärv

lästid I minuter: 2

Med tillkännagivandet av sammanslagningen av deras 13 varumärken under ett i november lade itm8 grunden för en plan att växa verksamheten utanför Skandinaviens gränser. Nu tar de det första steget i den riktningen med köpet av C.B.C. i Tyskland.

I november slog itm8 samman sina 13 undervarumärken till ett, för att erbjuda kunderna ett starkare helhetserbjudande och förbereda företaget för förvärv och expansioner utanför Skandinaviens gränser. De har nu uppfyllt den ambitionen med förvärvet av German ComputerBusinessCenter (C.B.C). Företaget, med huvudkontor i Frankfurt, har 125 anställda och fokuserar främst på Managed IT Services och hosting.

– Bara ett halvår efter att vi lanserade visionen, som låg till grund för sammanslagningen av våra olika bolag, tar vi nu det första stora steget in i Europa. Den tyska marknaden är ett naturligt första steg i vår ambition att bli ett Nordeuropeiskt Powerhouse , säger Henrik Kastbjerg, VD för itm8.

Första steget i en serie expansioner i Tyskland
Målet med förvärvet av C.B.C. är att etablera det första fotfästet i Tyskland, en marknad som historiskt sett har varit mycket regionalt uppdelad. Därför är C.B.C. bara det första steget i en större plan.

"Vi visar vad vi går för genom att planera för att C.B.C. ska bli grunden i den centrala delen av Tyskland. Ovanför det har vi kartlagt regioner för norr, söder, öster och väster där vi ännu inte har etablerat kontor – och målet är förstås att fylla ut kartan, säger Henrik Kastbjerg och fortsätter:

– Vi är inte låsta till vad nästa steg blir. Det viktigaste för oss är att hitta rätt matchning, både professionellt och ledningsmässigt. Det ska vara en organisation som passar in i en tillväxtkultur, där vi arbetar över både yrkesområden och gränser.

Pusslet att få tjänster att fungera tillsammans
För att säkerställa att både befintliga och framtida kunder får ut det mesta av förvärvet har itm8 en dedikerad avdelning för integration och utrullning av produkter och tjänster över hela linjen. Målet är att erbjuda kunderna ett sammanhängande utbud av tjänster som minskar komplexiteten i deras IT-miljö och ger dem en huvudpartner att ringa till.

"Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder långt fler tjänster än vad vi har kunnat leverera till dem tidigare, men med samma närhet som de upplever idag. Genom att bli en del av ett större företag får vi tillgång till långt fler kompetenser och specialister än vad vi har kunnat erbjuda tidigare. Det ger oss en helt ny nivå att bygga vidare på vår befintliga verksamhet samtidigt som vi behåller den nära relation vi har med dem idag", säger Marc Heyer, COO och aktieägare i C.B.C.

Att kunna förankra global leverans med lokal närvaro är grundkonceptet för itm8:s förhållningssätt till marknaden. Bland nordiska företag har det skett ett skifte i synen på IT de senaste åren, säger Henrik Kastbjerg.

"Vi ser allt oftare att företag letar efter en enda IT-partner. För bara några år sedan föredrog de att hitta den bästa programvaran från olika leverantörer, men komplexiteten och sammankopplingen mellan de olika delarna av deras IT-miljö är idag så stor att fördelarna med en sammanhållen produktsvit uppväger att leta runt mellan leverantörer när en produkt får en ny, smart funktion."

 

Om itm8
itm8 är en nordisk digital transformationspartner med privata och offentliga kunder i Danmark och Sverige. Bolaget erbjuder ett brett utbud av tjänster inom IT-drift och molntjänster, Digital Transformation, Application Services, ERP och Cyber Security. itm8 ägs av ledningen och investeringsfonden Axcel i samarbete med Chr. Augustinus Fabrikker. Se mer på www.itm8.com

Om C.B.C.
C.B.C. Computer Business Center GmbH grundades 1982 i Frankfurt. Företaget har för närvarande 125 anställda fördelade på 2 kontor.

C.B.C. erbjuder tjänster inom hosting, IT-konsulting, försäljning och installation av mjuk- och hårdvara.

”Slutförandet av det slutliga förvärvet är villkorat av myndighetsgodkännanden. itm8 förväntar sig att godkännandena och den slutliga transaktionen kommer att slutföras under Q2, 2024.”