Gå direkte til indhold

Microsoft Copilot i Outlook

lästid I minuter: 3

E-post är ett av de vanligaste sätten att kommunicera på i arbetsvärlden, men det kan också vara ett av de mest utmanande. 

Hur skriver man tydliga, koncisa och artiga mejl som förmedlar det budskap man vill framföra och samtidigt tar hänsyn till mottagarens tid och uppmärksamhet? Hur undviker man vanliga misstag som stavfel, grammatikfel eller fel ton? Hur väljer man effektiva ämnesrader, hälsningsfraser och signaturer som ger ett gott intryck?

Ett nytt sätt att skriva bättre mejl på

 

Det här är några av de frågor som Microsoft Copilot kan hjälpa dig att besvara. Microsoft Copilot är en ny funktion i Outlook som använder artificiell intelligens för att hjälpa dig att skriva bättre mejl. Den kan föreslå ord, meningar eller hela stycken baserat på kontexten och syftet med ditt mejl. Den kan också hjälpa dig att kontrollera och rätta till stavfel, grammatik, interpunktion och stilnivå. Dessutom kan den ge dig feedback och tips på hur du kan förbättra sättet du skriver mejl på.

Microsoft Copilot är utformad för att vara din personliga assistent och tränare när det gäller att skriva mejl. Den kan hjälpa dig att spara tid, undvika fel och kommunicera mer effektivt. Den kan också hjälpa dig att dra lärdomar av ditt eget sätt att skriva på och av bästa praxis från andra som skriver mejl. Microsoft Copilot är inte tänkt att vara en ersättning för din egen stil eller kreativitet, utan ett sätt att göra dem ännu bättre.

Copilot_Outlook

För att använda Microsoft Copilot i Outlook behöver du bara aktivera funktionen i inställningsmenyn. När du sedan börjar skriva ett nytt mejl eller svarar på ett befintligt kommer du att se en Copilot-ikon till höger på skärmen. Du kan klicka på den för att öppna ett sidofält som visar förslag och feedback från Copilot. Du kan välja att godkänna eller avvisa varje förslag genom att klicka på det eller använda kortkommandon. Du kan också be Copilot om fler förslag eller mer feedback genom att klicka på knapparna längst ner i sidofältet.

Microsoft Copilot drivs av tekniker för bearbetning av naturligt språk (natural language processing – NLP) och djupinlärning (deep learning) som analyserar miljontals mejl och lär sig av dem. Den blir hela tiden bättre och anpassar sig efter dina preferenser och behov. Den respekterar också ditt privatliv och din säkerhet och sparar eller delar inget innehåll från dina mejl.

Microsoft Copilot är ett nytt sätt att skriva bättre mejl på i Outlook. Den kan hjälpa dig att skriva snabbare, smidigare och smartare. Den kan hjälpa dig att imponera på dina kollegor, kunder, samarbetspartner och vänner med dina mejl. Den kan dessutom göra det roligare än någonsin att skriva mejl.

Microsoft Copilot i Outlook är för närvarande tillgänglig som en förhandsversion för utvalda användare av Microsoft 365. Microsoft Copilot kommer att lanseras officiellt senare i år (2023) som en del av Microsoft 365-paketet. Du kan läsa mer om presentationen från Microsoft här.

Se och upplev Copilot (Video)

Microsoft 365 Copilot

 

  Microsoft Copilot i Word

Att skriva är en färdighet som kräver kreativitet och precision. Men ibland kan skrivandet vara en utmaning. Läs mer

 

  Microsoft Copilot i Excel

Automatisera din dataanalys. Om du brukar använda Excel vet du hur oinspirerande och tidskrävande det kan vara. Läs mer

 

 Microsoft Copilot i Outlook

E-post är ett av de vanligaste sätten att kommunicera på, men det kan också vara ett av de mest utmanande. Läs mer

 

 Microsoft Copilot i PowerPoint

Ett nytt sätt att hålla presentationer på | Om du brukar använda PowerPoint vet du hur svårt det är att skapa en bra presentation. Läs mer

 

 Microsoft Copilot i Teams

Ett nytt verktyg för samarbete | Har du någonsin deltagit i ett Teams-möte där du kände dig disträ och förvirrad? Läs mer

 

 Microsoft 365 Copilot: Så fungerar det

Hur fungerar Copilot? Vad gör den som inte andra assistenter gör? Och hur kan man använda den för att öka sin produktivitet och kreativitet? Läs mer

 

 

Låt oss bygga dagens och morgondagens IT. Tillsammans. Kontakta oss!