Gå direkte til indhold

Microsoft Copilot i Excel

lästid I minuter: 2

Om du använder Excel ofta vet du hur oinspirerande och tidskrävande det kan vara att göra komplexa dataanalyser.

Du måste skriva formler, skapa diagram, använda filter och mycket annat. Ibland vet du kanske ändå inte var du ska börja eller hur du ska komma vidare. Därför har Microsoft introducerat Microsoft Copilot i Excel.

Ett nytt sätt att automatisera din dataanalys på

 Microsoft Copilot i Excel är en ny funktion som hjälper dig att automatisera din dataanalys med hjälp av artificiell intelligens. Microsoft Copilot i Excel är en smart assistent som kan skapa formler, diagram, insikter och rekommendationer baserat på dina data och dina mål.

 

Hur det fungerar?

Det är enkelt. Du markerar bara ett område med celler i ditt kalkylblad och klickar sedan på Copilot-knappen i listen. Ett sidofält öppnas där du kan skriva eller säga din prompt på naturligt språk, till exempel ”visa mig försäljningstrender per region” eller ”hitta avvikelser i dessa data”. Microsoft Copilot i Excel analyserar sedan dina data och skapar en relevant formel, ett diagram, en insikt eller en rekommendation till dig. Du kan också ställa uppföljningsfrågor eller precisera din fråga för att få mer specifika resultat.

Copilot_Excel

Microsoft Copilot i Excel går inte bara snabbt och enkelt att använda – det är dessutom intelligent och anpassningsbart. Funktionen lär sig av din feedback och dina preferenser och blir bättre med tiden. Den kan också hantera komplexa och tvetydiga frågor och föreslå flera möjliga lösningar som du kan välja mellan. Den kan till och med förklara hur den har kommit fram till ett visst resultat och ge dig länkar till fler resurser och instruktioner.

Med Microsoft Copilot i Excel kan du spara tid och kraft och fokusera på de insikter och åtgärder som är mest relevanta för ditt arbete. Du kan också upptäcka nya sätt att utforska och förstå dina data och lära dig nya färdigheter och tekniker under tiden. Microsoft Copilot i Excel är din betrodda partner inom dataanalys.

Microsoft Copilot i Excel är för närvarande tillgänglig som en förhandsversion för utvalda användare av Microsoft 365. Microsoft Copilot kommer att lanseras officiellt senare i år (2023) som en del av Microsoft 365-paketet. Du kan läsa mer om presentationen från Microsoft här.

Se och upplev Copilot (Video)

Microsoft 365 Copilot

 

  Microsoft Copilot i Word

Att skriva är en färdighet som kräver kreativitet och precision. Men ibland kan skrivandet vara en utmaning. Läs mer

 

  Microsoft Copilot i Excel

Automatisera din dataanalys. Om du brukar använda Excel vet du hur oinspirerande och tidskrävande det kan vara. Läs mer

 

 Microsoft Copilot i Outlook

E-post är ett av de vanligaste sätten att kommunicera på, men det kan också vara ett av de mest utmanande. Läs mer

 

 Microsoft Copilot i PowerPoint

Ett nytt sätt att hålla presentationer på | Om du brukar använda PowerPoint vet du hur svårt det är att skapa en bra presentation. Läs mer

 

 Microsoft Copilot i Teams

Ett nytt verktyg för samarbete | Har du någonsin deltagit i ett Teams-möte där du kände dig disträ och förvirrad? Läs mer

 

 Microsoft 365 Copilot: Så fungerar det

Hur fungerar Copilot? Vad gör den som inte andra assistenter gör? Och hur kan man använda den för att öka sin produktivitet och kreativitet? Läs mer

 

Låt oss hjälp dig på din Microsoft 356 resa.