Gå direkte til indhold

Microsoft investera i moln- och AI-infrastruktur

lästid I minuter: 1

Microsoft meddelar att de kommer att investera 33,7 miljarder kronor under två år i moln- och AI-infrastruktur i Sverige, samt erbjuda AI-kompetensutbildning för 250 000 personer. Investeringen är den största i företagets 40-åriga historia i Sverige och syftar till att stödja regeringens mål om att stärka landets innovationsförmåga, konkurrenskraft och resiliens i AI-eran.

Gällande kompetensutveckling inom AI för 250 000 svenskar så kommer denna främst gå via sina partners och kunder. Det kan enligt Brad Smith handla om bredare satsningar i skolor och på arbetsplatser och mer specialiserade satsningar för utvecklare eller personer på ledande positioner. Utbildningssatsningen ska genomföras under tre år. 

Microsoft kommer att utrusta sina befintliga datacenterregioner i Sandviken, Gävle och Staffanstorp med 20 000 avancerade GPU:er som möjliggör AI-tillämpningar för svenska organisationer och individer. Microsofts utbildningssatsning riktar sig till studenter, yrkesverksamma och utvecklare som vill utveckla sina AI-färdigheter och kunskaper. 

För att leda programmen kommer Microsoft att inrätta ett AI-insiktsråd med ledare från akademin, näringslivet och offentliga sektorn. Microsofts infrastruktur och molntjänster drivs med 100 procent fossilfri energi och använder sig av innovativa lösningar för att minska vatten- och dieselförbrukningen. Microsoft har även lanserat ett globalt löfte för datacenter som visar företagets engagemang för att bidra positivt till lokala ekonomier och ekosystem.

A-Team as a Service

Säkra kompetensförsörjningen med A-Team as a Service. En flexibel lösning för svåråtkomlig expertis!

1000-itm8-malmo-171
1000-itm8-herning-409

Modern Workplace 2.0 – när tekniken tar nästa steg

Vi är väl alla överens om detta: digitaliseringen av arbetsmiljön är här för att stanna. Olika företag har kommit olika långt, men för många har transformationen accelererat det senaste året. Därför vill Mikael Roos, Arkitekt – Modern Work, lyfta frågan om hur vi går vidare från nuvarande tekniska nivå till nästa steg. Har du koll på hur det ser ut i din egen organisation och hur en flexibel arbetsplats ska utformas?