Gå direkte til indhold

Rikshem AB väljer AddPro som strategisk partner inför sin digitala resa

lästid I minuter: 2

Rikshem har genomfört ett gediget arbete med att hitta rätt partner för den digitala resa man står inför. Avtalet som nu ingåtts med Itm8 AB är strategiskt och syftar bland annat till att stärka den nuvarande
IT-produktionen, men framför allt att förflytta och utveckla Rikshems IT, dels för att rationalisera och effektivisera och dels för att utveckla nya tjänster, som i slutänden ska gynna och underlätta för Rikshems kunder.

Avtalet är strategiskt för både Rikshem och AddPro och är i grunden en utveckling/lösning som ska bidra till att affärsutveckla Rikshem med hjälp av nya och effektiva digitala lösningar och verktyg. Både AddPro och Rikshem är inne i en mycket expansiv fas och med detta nya samarbetsavtal kommer AddPro tillsammans med Rikshem att kunna effektivisera och optimera befintlig miljö. AddPro är med och utvecklar samt driver Rikshems digitaliseringsresa framåt med AddPros digitaliseringskoncept och metodik. Detta innebär att AddPro levererar, en för Rikshem, helhetslösning som mer detaljerat kan beskrivas som ett Hybrid Cloud där leveransen innefattar många olika lösningar, som exempelvis AddPros egna datacenters och Microsoft Azures molntjänster. Allt synkas med AddPros 24×7 Service Management Team för att uppnå en högre effektivitet och hög säkerhet.

”Rikshems mycket tydliga vilja och ambitionen att tillsammans med sin partner göra en förflyttning av sin affärsverksamhet med hjälp av IT över tid triggade oss på AddPro tidigt i processen, eftersom det är sådant vi på AddPro är bäst på”, enligt AddPro’s VD Nicklas Persson.

”Rikshem är, precis som alla andra företag i sin storlek, enormt beroende av en väl fungerande strategi som inkluderar och framhåller digitaliseringens möjligheter att påskynda affärsprocesser samt hitta nya sätt att göra affärer och utveckla sin verksamhet. Rikshem har en sådan strategi och AddPro är katalysatorn som hjälper till att påskynda processen så att Rikshem kan skaffa sig konkurrensfördelar på marknaden. Vi bildar tillsammans ett riktigt dream team och vi bidrar till att stärka Rikshems konkurrenskraft med vår kompetens och våra koncept. Att outsourca och låta en leverantör leverera IT i stället för att organisationen själv gör det kan ganska många företag erbjuda, men att verkligen genomföra strategier och förändring är något helt annat, något som AddPro visat gång på gång”, enligt AddPro’s Martin Schedin som utvecklat affären tillsammans med Rikshem.

”Rikshem är i en fas där vi växlar upp vår digitalisering ytterligare. Vi jobbar ständigt med att stärka vårt erbjudande, vår kvalitet och hållbarhet, internt och mot kund, där ser vi att en fortsatt satsning på digitalisering kommer att ge nya möjligheter i alla delar av bolaget och mot våra kunder. Därför är det viktigt att vi har en samarbetspartner som förstår våra behov och som kan bidra i vår framtida utveckling. Vi upplever att AddPro har en professionell organisation som kommer att kunna möta upp.” säger Sandra Isberg, verksamhetsutvecklingschef på Rikshem AB.

Om AddPro
AddPro bedriver verksamhet inom IT-området i Sverige och Danmark som en Business Transformation Partner avseende Säker & Effektiv IT. AddPro etablerades år 2000 och verksamheten har utvecklats mycket positivt, expanderar starkt och finns idag representerat i Malmö, Stockholm Göteborg, Helsingborg, Kristianstad, Köpenhamn, Jylland och Sydsjälland. Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24×7 bemannad servicedesk och SOC kan verksamheten förse marknaden med de bästa lösningarna inom AddPros fokusområde. Verksamheten beräknas 2022 omsätta ca: 1,3 MRD SEK och sysselsätta över 500 specialister varav ca 85% är tekniska specialister som är verksamma i något av bolagets kompetensområden. www.addpro.se. AddPro ingår i itm8 gruppen som är en av de ledande nordiska aktörerna inom managerade IT-tjänster för privata företag och den offentliga sektorn. itm8 finns representerat på 26 platser i Danmark, Sverige, Filippinerna och Tjeckien, har över 1700 medarbetare och beräknas omsätta 3,7 miljarder 2022. www.itm8.com