Gå direkte til indhold

itm8 etablerar ett nytt affärsområde inom SMB-segmentet genom att förvärva Sotea AB

lästid I minuter: 2

AddPro AB som ingår i itm8-koncernen förvärvar Sotea AB, även de tillhörande itm8-koncernen. Sotea AB är verksamt inom SMB segmentet i både Sverige och Danmark och AddPro förvärvar nu den svenska verksamheten för att konsolidera och utveckla denna del av marknaden i Sverige. Sotea har varit mycket framgångsrika med sitt erbjudande till kunder i detta segment och nu ska detta framgångsrecept bygga ett nytt affärsområde hos AddPro i Sverige.

Sotea i Danmark och i Sverige har haft en snabb tillväxtresa sedan det grundades år 2000. Tillväxten har primärt skett genom organisk tillväxt och 2022 etablerades den svenska delen, Sotea AB. Sotea DK är i många avseende ett av de mest framgångsrika företagen till danska små och medelstora företag och planen är att expandera verksamheten snabbt i Sverige inom AddPro och man räknar med en försäljning på över 100 MSEK under det första hela verksamhetsåret 2024.

”Just nu genomför vi ett antal strategiska initiativ inom itm8-koncernen för att stärka vårt erbjudande och accelerera vår tillväxt samtidigt som vi ytterligare vässar vårt erbjudande till SMB-marknaden. I Danmark fusionerar vi två av våra SMB-fokuserade verksamheter Mentor IT och Sotea Danmark till en gemensam verksamhet, under varumärket Mentor IT och i Sverige blir Sotea AB en del av AddPro, säger Nicklas Persson VD för AddPro och ansvarig för itm8 Sverige.”

”AddPro har historiskt varit verksamma och framgångsrika inom Mid/Large och Enterprisesegmentet men vi ser nu att många SMB-kunder vänder sig till oss när deras krav på sin affärs- och IT-partner ökar och då vill vi bygga ett effektivt och kvalitativt erbjudande även till detta kundsegment där vi tror vår och Soteas samlade kunskap och erfarenhet kan göra stor skillnad för dessa företags konkurrenskraft och utveckling, fortsätter Nicklas Henriksson, CMO på AddPro.”

”Vi har en separat leveransorganisation som kommer att serva dessa SMB kunder liksom en egen sälj- och marknadsorganisation som bearbetar marknaden och arbetar tillsammans med kunderna. Med AddPro som en facilitator tror vi att både kunder, samarbetspartners och medarbetare kommer vara stora vinnare med denna nya setup där vi erbjuder ”out of the box” tjänster på ett mycket flexibelt sätt för våra kunder samtidigt som hela AddPros kompetens- och tjänsteportfölj finns tillgänglig i bakgrunden” avslutar Nicklas Persson.”

”Vi ser fram emot att bli en viktig del av AddPro och är övertygade om att Sotea AB kommer skapa fantastiska synergier som kommer gynna våra kunder och medarbetare på många sätt,” säger Morten Kammer VD på Sotea AB som blir ansvarig för denna nya satsning och medlem i AddPros kommersiella ledningsgrupp.

För våra kunder innebär detta samarbete en utökad expertis och en bredare palett av tjänster att dra nytta av affärsmässigt. Vi kommer att fortsätta vår resa med fokus på att leverera högkvalitativa lösningar och räknar med en försäljning på över 100 Msek under det första hela verksamhetsåret 2024.- avslutar Morten Kammer.

Om AddPro

AddPro bedriver verksamhet inom IT-området i Sverige och Danmark som en Digital Transformation Partner. AddPro etablerades år 2000 och verksamheten har utvecklats mycket positivt och finns idag representerat i Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingborg, Kristianstad, Köpenhamn, Jylland och Sydsjälland. AddPro är en av de främsta applikations- och molnintegratörerna i Norden. Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24×7 bemannad servicedesk och SOC kan verksamheten förse marknaden med de bästa lösningarna inom AddPros fokusområde. AddPro ingår sedan 2022 i itm8-koncernen varav AddPro sysselsätter över 500 specialister i Sverige och Danmark.

Om itm8

itm8 är en av de ledande leverantörerna av managerade IT-tjänster för privata företag och den offentliga sektorn. itm8 finns representerat på 28 platser i Danmark, Sverige, Filippinerna och Tjeckien. Koncernen har en stark marknadsposition i Danmark och Sverige med fokus på fyra affärsområden; Cloud Services, Business & Digital Transformation, Application & Development och Cyber Security. itm8-koncernen beräknas 2023 omsätta ca: 4,1 MRD SEK och gruppen har över 1.700 anställda. Itm8 kontrollerar varumärkena IT-Relation, AddPro, Progressive, Mentor IT, Sotea, Cloud Teams, Miracle42, Emineo, Copenhagen Software och Improsec. www.itm8.com

För ytterligare information kontakta:

Nicklas Henriksson, CMO AddPro AB +46 633 09 35, nicklas.henriksson@addpro.se

Nicklas Persson, CEO AddPro AB, +46 73-625 75 50, nicklas.persson@addpro.se

Morten Kammer, VD Sotea AB, +46 76-195 71 39, mk@sotea.se