Gå direkte til indhold

Idag är det officiellt: AddPro ansluter sig till itm8 för att ytterligare lyfta den digitala transformationen för europeiska företag

lästid I minuter: 2

500 danska och svenskbaserade digitala transformationsspecialister från AddPro ansluter sig till itm8-ekosystemet idag, efter att danska myndigheter slutgiltigt godkänt förvärvet. Tillägget av AddPro höjer nivån på den digitala transformationskapacitet som itm8 erbjuder företag i norra Europa.

Det tillkännagavs först den 19:e maj 2022 att AddPro skulle gå med i itm8-ekosystemet och fortsätter att drivas som sitt eget varumärke i gruppen – och idag blev det officiellt Genom att introducera AddPros kapacitet inom affärslösningar, datalager och automatiseringar i itm8-ekosystemet kommer kvaliteten och tillgängligheten av digitala tjänster för nordiska företag att öka, i syfte att modernisera och förändra sitt sätt att göra affärer. 

AddPro är ett perfekt tillskott till itm8-familjen. Att gå samman höjer vår kollektiva kapacitet och utökar vårt erbjudande. Vi har fått sällskap av exceptionellt kvalificerade och professionella nya specialister och kollegor i AddPro, som kommer att tillföra ett enormt nytt värde till våra kunder, och vi är glada att officiellt välkomna dem till familjen, säger Henrik Kastbjerg, koncernchef, itm8.

Nytt majoritetsägande bekräftas
I takt med att AddPro officiellt ansluter sig till itm8-ekosystemet har itm8:s uppdaterade ägarstruktur också bekräftats. Från och med den 5 oktober 2022, har Axcel Management med stöd av Chr. Augustinus Fabrikker blivit nya majoritetsintressenter i itm8.  Deras starka fokus på danska värderingar och ambition att lyfta affärer, är en utmärkt matchning för de framtida ambitionerna för itm8.

De två danska investerarna ersätter det brittiska riskkapitalbolaget Hg som majoritetsägare, uppbackade av en lång rad partners från ledningen och medarbetare inom AddPro och itm8. Vi är nu redo för accelererad tillväxt och ett förnyat fokus på att leverera högkvalitativa transformationstjänster till kunder över hela norra Europa.

Tillskottet av AddPro ger oss ett starkt fotfäste i Sverige och våra nya partners i Axcel och Chr. Augustinus Fabrikker matchar våra ambitioner om tillväxt och ytterligare expansion. Tillsammans har vi en stark position för att hjälpa företag i norra Europa att förändra sitt sätt att göra affärer, säger Henrik Kastbjerg, koncernchef, itm8.

Ytterligare kommentarer:
Henrik Kastbjerg, koncernchef, itm8. Tel.: +45 20 69 67 00 – E-post: hvk@itm8.com
Nicklas Persson, VD AddPro, Tel: +46 73 625 75 50 – E-post: Nicklas.persson@addpro.se

Om itm8
itm8 är en ledande dansk leverantör av digitala transformationstjänster till privata organisationer och offentliga institutioner. Itm8 finns representerat i Danmark, Sverige, Filippinerna och Tjeckien och är främst inriktat på de fem affärsområdena Cloud Services/IT Operations, Digital Transformation, Application Services, ERP och Cyber Security. Itm8 har mer än 1700 anställda.

Om AddPro
AddPro bedriver verksamhet inom IT-området i Sverige och Danmark som en Digital Transformation Partner avseende Säker & Effektiv IT. AddPro etablerades år 2000 och verksamheten har utvecklats mycket positivt, expanderar starkt och finns idag representerat i Malmö, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Kristianstad, Köpenhamn, Jylland och Sydsjälland. Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24×7 bemannad servicedesk och SOC kan verksamheten förse marknaden med de bästa lösningarna inom AddPros fokusområde. Verksamheten beräknas 2022 omsätta ca: 1,3 MRD SEK och sysselsätta över 500 specialister varav ca 85% är tekniska specialister som är verksamma i något av bolagets kompetensområde.