Gå direkte til indhold

Opus

lästid I minuter: 2

När Opus bilprovning först startade sin verksamhet, år 2013, behövde de bygga sin IT-lösning från grunden. Som hjälp använde de sig av AddPro och har sedan dess haft ett nära samarbete som bygger på att utvecklas tillsammans.

knopka-ivy-jocviec8r0-unsplash-scaled-e1648635468484

Opus har växt med AddPro som IT-partner

Med ett 90-tal anläggningar och omkring 500 anställda runt om i hela Sverige har Opus Bilprovning ett stort behov av IT-lösningar som är anpassade efter just deras organisation. Företaget startades 2013 och började då från ruta ett inom IT. Genom kontakter och rekommendationer startade de ett samarbete med AddPro, som kunde erbjuda de tjänster och lösningar de var ute efter.

"-Vi valde AddPro för de kunde hjälpa oss med allt från att hantera licenser för Microsoft Office till att sätta upp molnlösningar och beställa hårdvara. De är en stabil IT-partner som kan erbjuda en enhetlig hårdvarupark till alla våra anläggningar i hela landet. Mitt råd till andra företag som söker samarbetspartner är att vara tydlig med förväntningar i början och att våga utmana och ha en öppen dialog. Det hade vi från dag ett med AddPro och det har varit mycket givande"
säger Neslin Ayhan, IT-chef på Opus.

 

Olle Enoksson Schibort som är Opus kontaktperson på AddPro, håller med.

"-Vårt samarbete har alltid varit baserat på hur Opus verksamhet ska utvecklas och det har alltid varit huvudfokus. I den dialog vi har letar vi ständigt efter nya sätt att optimera Opus kärnverksamhet och hur Opus kunder ska få en bättre upplevelse. Jag känner också att Opus ser oss som en riktig samarbetspartner där vi tillsammans ska lösa de utmaningar som vi ställs inför" säger Olle Enoksson Schibort.

 

Öppen kommunikation

I takt med att Opus växt sedan starten 2013, har även samarbetet med AddPro utvecklats. Idag levererar AddPro allt från datorer och tillbehör, som behandlas i en beställningsportal, till print, licenser, cloud och konsulttjänster.

Ett tydligt exempel är att Opus verksamhet är beroende av fungerande printtjänster för utskrifter av besiktningsprotokoll i sina anläggningar. Genom AddPro har de ett fullserviceavtal där AddPro står för allt från skrivare och multifunktionsskrivare till service och påfyllning av toner.

"-Det är en trygghet att ha AddPro, som förstår sig på vårt företag och vi kan ha en öppen kommunikation med. Vi har alltid en och samma kontaktperson som är lätt att få tag på och när det behövs kan de även rycka in med bred expertis. Om det är något vi efterfrågar så kan de alltid hitta lösningar och utveckla sina erbjudanden för oss"
säger Neslin Ayhan.

 

Ett långsiktigt partnerskap

AddPros storlek är ännu en del som Opus uppskattar. Då AddPro inte är en av de stora jättarna har de möjlighet till en närmare relation, samtidigt som de är stora nog att kunna leverera de tjänster och produkter som behövs. Samarbetet har byggt på öppen dialog och en vilja att utvecklas tillsammans. På regelbundna driftsmöten avhandlas tjänsteområdena för att säkerställa att leveransen fungerar och att den drivs framåt.

"-Nyckeln till bra samarbeten är att ha en långsiktig relation. Det har alltid varit viktigt för oss att kunna växa tillsammans med vår partner. Ända sedan start har vi haft en bra relation med AddPro. Precis som vi vill de alltid hjälpa oss att driva framåt genom smarta och nya idéer. De är som en förlängning av vår IT-avdelning och jag hoppas att de kommer att fortsätta vara det under en lång tid framöver" avslutar Neslin Ayhan.

 

”–Det är en trygghet att ha AddPro, som förstår sig på vårt företag och vi kan ha en öppen kommunikation med.”
Neslin Ayhan, It-chef Opus.

Ska vi träffas och prata om vad vi konkret kan göra för dig?